Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μία επεμβατική χειρουργική μέθοδος, με την οποία αφαιρούμε το τοπικό πάχος (λιποκυττάρα) από διάφορες περιοχές του σώματος. Στόχος της λιποαναρρόφησης είναι ο ανασχηματισμός των προβληματικών σημείων. Μερικά από αυτά είναι η περιοχή που βρίσκεται κάτω από το σαγόνι, οι μηροί, οι γλουτοί, μέχρι οι γάμπες, τα γόνατα και οι αστράγαλοι. Είναι ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως. Η μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο οφείλεται πιθανότατα στο πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά και στο ότι δεν αφήνει μετεγχειρητικές ουλές. Η λιποαναρρόφηση δεν συγκαταλέγεται στις μεθόδους αδυνατίσματος, ούτε στις μεθόδους για την αντιμετώπιση του φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα). Με τη λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επιτυχία όλα τα προβλήματα τοπικού πάχους. Η διατήρηση του συνολικού βάρους σας μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο με σωματική άσκηση και διατροφή.

Λιποαναρρόφηση & Λιπογλυπτική

Λιπογλυπτική, ονομάζουμε το συνδυασμό της λιποαναρρόφησης με την ταυτόχρονη αυτομεταμόσχευση λιπώδη ιστού. Και οι δύο αυτές τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν σε άνδρες και γυναίκες. Με την λιποαναρρόφηση μπορούμε να επιτύχουμε την αφαίρεση συσσωρευμένου λίπους, την αλλαγή του σωματικού περιγράμματος, την προσκόλληση του δέρματος σε υποκείμενους ιστούς όπως το διπλοσάγονο. Επίσης χρησιμοποιείτε για την διόρθωση ενός ασύμμετρου σώματος, καθώς και για την αφαίρεση λιπωμάτων και τη βελτίωση λεμφοιδήματος των κάτω άκρων.

Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης

Το λίπος το οποίο αφαιρούμε από την προβληματική περιοχή κατά την επέμβαση, δεν είναι το μόνο που φεύγει από το σώμα μας. Η διπλάσια σχεδόν ποσότητα από κατεστραμμένα λιποκύτταρα απορροφάται από τον οργανισμό μέσα στους επόμενους μήνες. Η λιποαναρρόφηση δεν μπορεί να γίνει σε όλες τα σημεία του σώματος. Τα συχνότερα σημεία που παρουσιάζουν έντονη συγκέντρωση λίπους είναι:

  • πιγούνι
  • πλάτη
  • κοιλιά
  • μηροί
  • γόνατα
  • γλουτοί
  • ώμοι
  • γάμπες

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που μπορείτε να συνδυάσετε την λιποαναρρόφηση με διάφορες άλλες επεμβάσεις όπως είναι η ανόρθωση προσώπου και λαιμού, η κοιλιοπλαστική, η βραχιονοπλαστική, η ανόρθωση των γλουτών και των μηρών κ.α. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Τσακώνης είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την επέμβαση αυτή.

Άλλες επεμβάσεις

Πρόσωπο

Στήθος

Σώμα

Άνδρας

Ενέσιμες Θεραπείες