Νήματα προσώπου και σώματος

Τα νήματα προσώπου και σώματος είναι μια αναίμακτη μέθοδος, με την οποία επιτυγχάνουμε το αποτέλεσμα lifting χωρίς να χρησιμοποιούμε νυστέρι. Όταν περνάνε τα χρόνια, ο συνδετικός ιστός του δέρματος στο σώμα και το πρόσωπο χαλαρώνει σταδιακά. Οι νέες τεχνικές έχουν κατορθώσει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και μόνιμα αυτό το πρόβλημα με τη μη επεμβατική μέθοδο των νημάτων. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να κάνουμε το πρόσωπό μας νεανικό χωρίς να χρειάζεται να προβούμε σε ολικό λίφτινγκ και να αλλοιώσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Η λύση είναι τα νήματα προσώπου PDO.

 

Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζονται νήματα;

Η τεχνολογία των νημάτων, βρίσκει εφαρμογή κυρίως, στο λαιμό, το πρόσωπο και στην κοιλιά. Ακόμη, θεαματικά αποτελέσματα έχει στα γόνατα, τους γλουτούς και τους μηρούς, στα μπράτσα και το στήθος.

 

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η επέμβαση των νημάτων;

Γυναίκες και άντρες πάνω από την ηλικία των 30 ετών, και γενικότερα άτομα που το δέρμα τους χρειάζεται σύσφιξη και στήριξη είναι κατάλληλα για την επέμβαση των νημάτων. Όσο πιο μεγάλη είναι η ηλικία, το πλέγμα των νημάτων πρέπει να είναι πιο πυκνό έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, κατάλληλοι είναι οι άνθρωποι με λεπτό δέρμα, αλλά κι εκείνοι που λόγω της φωτογήρανσης και της χαλάρωσης δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι. Με την τεχνολογία των νημάτων, μπορεί να γίνει ανόρθωση των ζυγωματικών, του λαιμού και των βλεφάρων και να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση περιγράμματος του προσώπου.

 

Υλικό νημάτων

Το υλικό που είναι φτιαγμένα τα νήματα ονομάζεται PDO (Polydiaxanone), και είναι υλικό που χρησιμοποιείται κυρίως στο χώρο των χειρουργείων. Τα νήματα διαλύονται και απορροφούνται από τον οργανισμό με μία υδρολυτική διαδικασία, της οποίας γνωρίζουμε τον τρόπο αλλά και το ρυθμό που λειτουργεί. Ο οργανισμός κατά τη διαδικασία αυτή, κάνει παραγωγή κολλαγόνου γύρω από το υλικό των νημάτων και τελικά έχει ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική εξαφάνιση του νήματος και την αντικατάσταση αυτού από κολλαγόνο στη διάταξη που είχαν τοποθετηθεί τα νήματα.

 

Νήματα προσώπου – Η μέθοδος

Τα νήματα είναι μία πρωτοποριακή τεχνολογία ραμμάτων βραδείας απορρόφησης. Κατά την παραμονή τους στο εσωτερικό του δέρματος επιτυγχάνουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το αναίμακτο αυτό είδος lifting συσφίγγει τους συνδετικούς ιστούς και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Τα νήματα είναι μια αναίμακτη, γρήγορη, απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη μέθοδος αισθητικής επέμβασης. Είναι απόλυτα προσιτή και ευέλικτη μέθοδος αναζωογόνησης και δεν προκαλεί ουλές και σημάδια στο δέρμα.

 

Νήματα – Διαδικασία

Τα νήματα προσώπου και σώματος τοποθετούνται με ειδικό τρόπο στις επιθυμητές περιοχές και κάτω από το δέρμα. Λεπτές και κοίλες βελόνες στο εσωτερικό των οποίων βρίσκονται τα νήματα, εισέρχονται στο δέρμα. Με την εισαγωγή της βελόνας δηλαδή, και έπειτα με την αφαίρεση της, το νήμα παραμένει στη θέση που τοποθετήσαμε αρχικά τη βελόνα.

Έτσι λοιπόν δεν είναι καθόλου ορατά. Με την χρήση τους επιτυγχάνουμε την ανόρθωση της επιθυμητής περιοχής. Τα νήματα απορροφούνται από τον οργανισμό, η μέθοδος είναι ανώδυνη και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας αμέσως μετά την επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Τσακώνης είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα νήματα προσώπου και σώματος.

 

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τις περιοχές στις οποίες θέλουμε να επέμβουμε. Συνήθως 15 έως 45 λεπτά καλύπτουν όλη τη διαδικασία.

 

Αποτελέσματα θεραπείας νημάτων

Τα αποτελέσματα των νημάτων είναι ορατά από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα κοιταχτείτε στον καθρέφτη μετά τη θεραπεία. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου και των λεπτών ρυτίδων γύρω από τη μύτη, της τάξεως του 70% περίπου. Επίσης, τα νήματα που τοποθετούνται στο σώμα, προκαλούν σύσφιξη στο δέρμα, που βελτιώνεται κάθε μέρα μέχρι να ολοκληρωθεί και ο τρίτος μήνας μετά την επέμβαση. Τότε, η εικόνα σταθεροποιείται για τους επόμενους 18 έως 24 μήνες.

 

Πιθανές επιπλοκές ή ανεπιθύμητες ενέργειες

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας θα υπάρχει ένας ελαφρύς ερεθισμός στα σημεία που εισήχθησαν τα νήματα. Είναι πιθανές ακόμα κάποιες εκχυμώσεις, λόγω της αυξημένης αγγείωσης στην περιοχή του προσώπου, που θα υποχωρήσουν όμως στις επόμενες λίγες μέρες. Στην περίπτωση των εκχυμώσεων, τοποθετούμε πάγο αμέσως μετά την εφαρμογή των νημάτων, αλλά και την κατάλληλη κρέμα που περιέχει άρνικα για μερικές μέρες ακόμα.

 

Με ποιες άλλες κλασικές θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν τα νήματα;

Μεσοθεραπεία-PRP, Υαλουρονικό οξύ, αλλά και μπότοξ, είναι μερικές κλασικές ενέσιμες θεραπείες που συχνά συνδυάζονται με τα νήματα για να παρέχουν πιο βελτιωμένα αποτελέσματα. Τα νήματα δηλαδή, μπορούν να προσφέρουν τη λύση στη χαλάρωση του δέρματος, σε σημεία που οι άλλες θεραπείες βοηθούν ελαφρώς, όπως ο λαιμός και η κάτω γνάθος. Επίσης, συνδυάζοντας τα νήματα με το μπότοξ στην περιοχή του μετώπου ή στο » πόδι της χήνας», παρατείνουμε τη διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας.

 

Πλεονεκτήματα θεραπείας νημάτων

Η θεραπεία των νημάτων PDO και COG, υπερτερεί σε σχέση με άλλες μεθόδους καθώς:

  • Γίνονται αναίμακτα χωρίς χειρουργείο
  • Δεν αφήνουν σημάδια ή ουλές
  • Ο χρόνος ανάρρωσης είναι μηδενικός
  • Δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις
  • Για την εφαρμογή τους απαιτούν μόνο την επάλειψη μιας αναισθητικής κρέμας
  • Τα αποτελέσματά τους διαρκούν πάνω από ένα χρόνο
  • Η διαδικασία της θεραπείας είναι γρήγορη ( από 15 έως 45 λεπτά)
  • Πληρούν όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές CE
  • Ο ασθενής επιστρέφει κατευθείαν μετά την εφαρμογή τους στις καθημερινές δραστηριότητές του

 

Προετοιμασία για τη θεραπεία των νημάτων-Οδηγίες για τον ασθενή μετά την εφαρμογή τους

Ο υποψήφιος για νήματα, δεν πρέπει να καταναλώσει αλκοόλ, ασπιρίνη και γενικότερα οποιοδήποτε αντιπηκτικό, 3 μέρες πριν την επέμβαση αλλά και τις τρεις επόμενες ημέρες. Συστήνεται επίσης, να αποφευχθεί η έντονη μάσηση, για 1 ημέρα τουλάχιστον μετά την επέμβαση. Βοηθητική είναι η χρήση δύο μαξιλαριών κατά τη διάρκεια του ύπνου τις τρεις πρώτες ημέρες της επέμβασης. Μπορεί να γίνεται εφαρμογή κρέμας προσώπου με μαλακές κινήσεις, όπως επίσης και η αφαίρεση μακιγιάζ πρέπει να γίνεται με προσοχή. Το πρόσωπο δεν πρέπει να υποστεί πίεση για διάστημα μιας εβδομάδας. Τέλος, αθλήματα όπως πολεμικές τέχνες, που μπορούν να τραυματίσουν το πρόσωπο καλό είναι να αποφεύγονται για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.