Μεσοθεραπεία Προσώπου & Σώματος – Τι είναι;

Η μεσοθεραπεία προσώπου και η μεσοθεραπεία σώματος χρησιμοποιείται στον τομέα της αισθητικής από το 1958. Αποτελούν μια από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες της αισθητικής ιατρικής. Στόχος της θεραπείας είναι είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση των ρυτίδων και της γήρανσης του δέρματος. Είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, η οποία χαρίζει ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα. Όπως μας αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης, το κυριότερο πλεονέκτημα της είναι ότι δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση. Χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές βελόνες εγχύουμε  ειδικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό κάτω από το δέρμα. Όπως μαρτυρά και το όνομα της, με τη μεσοθεραπεία μπορούμε να διεισδύσουμε στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Σε βάθος που ακόμα και οι καλύτερες αντιγηραντικές κρέμες δεν μπορούν να φτάσουν. Το ειδικό διάλυμα που χρησιμοποιούμε για την μεσοθεραπεία περιέχει ουσίες με αντιγηραντική δράση.

Ουσίες Διαλύματος Μεσοθεραπείας

 • Βιταμίνη C – Προστατεύει τις ίνες του κολλαγόνου, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθά στην ενυδάτωση και ελέγχει τον σχηματισμό μελανίνης
 • Βιταμίνη Ε – Ενισχύει την μικρο-κυκλοφορία και λειτουργεί ως προστασία της κυτταρικής μεμβράνης
 • Βιταμίνη Α – Αντιγηραντική δράση και επιταχύνει τον ρυθμό παραγωγής επιδερμικών κυττάρων
 • Βιταμίνη D – Βοηθάει στην σύνθεση του ασβεστίου
 • Βιταμίνη Β – Βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και στην αναπνοή των κυττάρων
 • Αμινοξέα – Απαραίτητα για την πρωτεϊνοσύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία – Ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία των ενζύμων
 • Υαλουρονικό οξύ – Για βαθιά ενυδάτωση, αφού δεσμεύει 1000 φορές το βάρος του σε μόρια νερού

Πως λειτουργεί η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία σώματος αλλά και η μεσοθεραπεία προσώπου, στοχεύουν στην αποκατάσταση των φθορών που προκαλεί ο χρόνος και το περιβάλλον στα δερματικά κύτταρα. Για να καταλάβουμε πως λειτουργεί, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο φθείρονται τα κύτταρα. Το ανθρώπινο δέρμα αποτελείτε από τρία διακριτά στρώματα:

 

 • Επιδερμίδα – Αποτελεί το ορατό τμήμα του δέρματος το οποίο βρίσκεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον.
 • Χόριο – Ενδιάμεσος ιστός ο οποίος καθορίζει το πάχος, την πυκνότητα και την υφή του δέρματος.
 • Υποδόριο – Ο λιπώδης ιστός που συνδέει τους υποκείμενους ιστούς με το δέρμα.

Μεσοθεραπεία – ινοβλάστες & ινοκλάστες

Οι ινοβλάστες, οι οποίοι βρίσκονται στο χόριο, δηλαδή το μεσαίο στρώμα, είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή των δομικών πρωτεϊνών του δέρματος μας, το κολλαγόνο, την ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ. Το σύμπλεγμα αυτών των ενώσεων οι οποίες έχουν την μορφή πρωτεϊνικής αλυσίδας δημιουργεί τον τελικό ιστό που ονομάζουμε δέρμα.

Εκτός από τους ινοβλάστες, υπάρχουν και οι ινοκλάστες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την διάσπαση των δομικών μορίων του δέρματος. Η αποδόμηση και η σύνθεση των πρωτεϊνών αυτών, είναι μια διεργασία μεταξύ των ινοκλαστών και των ινοβλαστών. Για να υπάρχει ισορροπία, πρέπει οι ινοβλάστες  να παράγουν όσα οι ινοκλάστες διασπούν. Με το πέρασμα του χρόνου οι ινοβλάστες μειώνονται σε αριθμό και έτσι το δέρμα χάνει την σφριγηλότητα του και λεπταίνει.

Για να επιτύχουμε λοιπόν την ανάπλαση των κυττάρων, χρειαζόμαστε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, ένζυμα, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία. Αυτός είναι και ο στόχος της μεσοθεραπείας. Με την χρήση ειδικών σκευασμάτων, μεταφέρουμε όλες αυτές τις ουσίες στα δερματικά κύτταρα ώστε να γίνει η ανάπλαση και το δέρμα να δείχνει φρέσκο και υγιές.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία προσώπου έχει ως στόχο την βελτίωση της υφής του δέρματος στο πρόσωπο. Είναι μια σύγχρονη αντιγηραντική θεραπεία για την πρόληψη και την μείωση των ρυτίδων, καθώς και για βαθιά ενυδάτωση. Οι ουσίες που επιλέγουμε για να χρησιμοποιήσουμε εξαρτώνται πάντα από το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, καθώς και από τις ανάγκες τις κάθε επιδερμίδας.

Με την μεσοθεραπεία προσώπου ενεργοποιούμε τις περιοχές του προσώπου και διεφείρουμε τη φυσιολογική παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το είδος της θεραπείας και είναι ορατά μετά τηνδεύτερη συνεδρία. Η μεσοθεραπεία προσώπου χωρίζεται σε:

 

 • Απλή Μεσοθεραπεία με διάλυμα μετάλλων, αμινοξέων και Βιταμινών.
 • Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό, η οποία εκτός από αμινοξέα και βιταμίνες περιέχει υαλουρονικό οξύ.
 • Μεσοθεραπεία προσώπου PRP . Πρόκειται για την αποτελεσματικότερη μορφή μεσοθεραπείας προσώπου, στην οποία χρησιμοποιούμε πλάσμα από τον ενδιαφερόμενο. Οι αυξητικοί παράγοντες του πλάσματος οδηγούν σε παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, καθώς και σε πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών της επιδερμίδας.

Μεσοθεραπεία Σώματος

H μεσοθεραπεία σώματος ακολουθεί την ίδια μέθοδο με αυτή του προσώπου, δηλαδή την εισαγωγή ειδικών ουσιών ενδοδερμικά. Είναι ιδανική για την αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος και βοηθά στην αντιμετώπιση μικρών ατελειών του σώματός. Με τη Μεσοθεραπεία σώματος η λιποκυτταρική μεμβράνη γίνεται πιο διαπερατή, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούμε τη διαδικασία ρευστοποίησης του λίπους και τη σταδιακή αποβολή του από τον οργανισμό.

Κατά τη μεσοθεραπεία επιτυγχάνεται η μείωση στον όγκο των λιποκυττάρων, η τοπική αιμάτωση των ιστών και η εξαφάνιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Κατά κύριο λόγω εφαρμόζεται στους γλουτούς και τους μηρούς, αλλά και σε άλλα σημεία με πρόβλημα τοπικής συσσώρευσης λίπους, κυτταρίτιδας και χαλάρωσης. Με αυτή την εναλλακτική μέθοδο λιποδιάλυσης, αντιμετωπίζουμε το τοπικό λίπος με την έγχυση ουσιών στις προβληματικές περιοχές. Τα οφέλη της μεσοθεραπείας σώματος είναι:

 

 • Σημαντική μείωση της κυτταρίτιδας
 • Βελτίωση στην υφή του δέρματος
 • Μείωση του λίπους στης περιοχή που κάνουμε την εφαρμογή
 • Οξυγόνωση των ιστών
 • Σημαντική βελτίωση της μικρο-κυκλοφορίας

Μεσοθεραπεία Κόστος

Η μεσοθεραπεία προσώπου & σώματος είναι μία από τις πιο προσιτές αισθητικές θεραπείες. Το κόστος διαμορφώνεται μετά από την προσωπική αξιολολόγηση του ενδιαφερόμενου από τον Δρ. Γεώργιο Τσακώνη και ανάλογα με το διάλυμα που θα επιλέξετε προς χρήση. Η κλινική μας βρίσκεται στο κέντρο του Περιστερίου, σε έναν ευχάριστο περιβάλλον διαμορφωμένο με σεβασμό και φροντίδα, για εσάς και την άνετη παραμονή σας.

Οι θεραπείες γίνονται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια μας, με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίσουμε την μέγιστη ασφάλεια και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την κλινική μας, ώστε να σας γνωρίσουμε από κοντά. Εγγυόμαστε το υψηλότερο επίπεδο επιστημονικής φροντίδας και βρισκόμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση.