Πλαστική μύτης

Πλαστική μύτης – Μια επέμβαση χωρίς φύλο

Η πλαστική μύτης χρησιμοποιείται για να αποκαταστήσει τυχόν προβλήματα της ρινικής κοιλότητας που αφορούν δυσμορφίες αλλά και δυσλειτουργίες της μύτης.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που για αισθητικούς ή λειτουργικούς λόγους, θα ήθελαν να προχωρήσουν σε μία επέμβαση ρινοπλαστικής. Διστάζουν όμως, λόγω των λανθασμένων αντιλήψεων και της παραπληροφόρησης που επικρατεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.  Έτσι, αναγκάζονται να νιώθουν άσχημα, να ταλαιπωρούνται, να συμβιβάζονται με μία εικόνα που δεν τους ικανοποιεί και τελικά να ζουν λιγότερο ποιοτικά.

Οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι άνδρες που έχουν προβλήματα στη ρινική κοιλότητα, δυσκολεύοντας την αναπνοή τους, ή το μέγεθος και το σχήμα της μύτης τους δεν τους ικανοποιεί, συχνά δεν αποφασίζουν να προβούν σε πλαστική μύτης. Οι κύριοι λόγοι είναι ο φόβος του πόνου, του μη επιτυχημένου αποτελέσματος, αλλά και η γνώμη των οικείων τους. Στην πραγματικότητα όμως, δεν υποβάλλονται σε πλαστική μύτης εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης.

Αν και οι περισσότεροι ασθενείς που ψάχνουν την καλύτερη εμφάνιση στη μύτη τους είναι γυναίκες, η πλαστική μύτης δεν αποτελεί γυναικείο προνόμιο. Στην εποχή που διανύουμε, όλο και περισσότεροι άντρες επιλέγουν την πλαστική στη μύτη, θέλοντας να είναι πιο όμορφοι, ειδικά όταν η εμφάνιση μας δίνει σε πολλές περιπτώσεις ένα εισιτήριο για επιτυχία.

Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για πλαστική μύτης;

Άτομα που είναι κατάλληλοι υποψήφιοι ρινοπλαστικής είναι εκείνα που έχουν:

  • αναπνευστικά προβλήματα
  • υπνική άπνοια και ροχαλητό
  • διαταραχές στην όσφρηση
  • χαρακτηριστικά στη μύτη τους που δεν τους ικανοποιούν

Σε ποια ηλικία μπορεί κανείς να υποβληθεί σε πλαστική μύτης;

Άνδρες πάνω από την ηλικία των 18 ετών, μπορούν αν το επιθυμούν, να υποβληθούν σε πλαστική μύτης. Η επέμβαση δεν πρέπει να γίνει νωρίτερα, λόγω του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η σπλαχνική ανάπτυξη του κρανίου. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να διαταραχθεί η φυσιολογική λειτουργία του διαφράγματος και των οστεοπλαστικών ζωνών στα ρινικά οστά. Τέλος, ο υποψήφιος πρέπει να είναι σίγουρος πως επιθυμεί να αλλάξει την εμφάνισή του. Σημαντικό είναι ακόμα, να βρει τον πλαστικό χειρουργό που του εμπνέει την απαραίτητη εμπιστοσύνη. Ανώτατο όριο ηλικίας δεν υπάρχει, αν η φυσική κατάσταση του ασθενή επιτρέπει την επέμβαση.

Άλλες επεμβάσεις

Πρόσωπο

Στήθος

Σώμα

Άνδρας

Ενέσιμες Θεραπείες