Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική είναι μια σύντομη πλαστική επέμβαση με εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα που μπορεί εύκολα να εκτελεστεί με τοπική αναισθησία. Βελτιώνει το σχήμα των αυτιών και τα επαναφέρει στη σωστή θέση τους ως προς το κεφάλι.

Τα «αφεστώτα ώτα» ή πεταχτά αυτιά, είναι μια πολύ συχνή διαταραχή που παρουσιάζεται από μικρή ηλικία, κυρίως λόγω υπερπλασίας ή απλασίας κάποιων στοιχείων – έλικας, ανθέλικας ή κόγχης – των αυτιών.

Μικρωτία ή Ανωτία (εκ γενετής απλασία του πτερυγίου αυτιού)

Πεταχτά λοβία

Μεγάλη κόγχη του πτερυγίου αυτιού

 

Η ωτοπλαστική μπορεί να εκτελεστεί από το 9ο έτος της ηλικίας, αφού στην ηλικία αυτή η ανάπτυξη του ωτός έχει ολοκληρωθεί.

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με μία τομή 3-4 εκ στην οπίσθια επιφάνεια του αυτιού, όπου δεν είναι ορατή. Σε σπάνιες περιπτώσεις, και για την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων, η τομή μπορεί να γίνει στην πρόσθια επιφάνεια του αυτιού. Στη συνέχεια διορθώνεται το σχήμα του χόνδρου και τοποθετούνται ράμματα που τον διατηρούν στην καινούρια του θέση μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία της επούλωσης.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1-1½ ώρα. Μετά το τέλος της επέμβασης τα αυτιά καλύπτονται με μαλακά επιθέματα και περιβάλλονται με ελαστικό επίδεσμο για 3-5 ημέρες. Παραμονή στην κλινική δεν είναι απαραίτητη. Η όλη επέμβαση διενεργείται αποκλειστικά με οπισθωτιαία προσπέλαση με αποτέλεσμα οι ουλές να είναι καλά κρυμμένες στην φυσιολογική οπισθωτιαία πτυχή. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται κόψιμο.

Τα αποτελέσματα της ωτοπλαστικής είναι άμεσα ορατά και εντυπωσιακά. Η θετική έκβαση της επέμβασης έχει εμφανή αντίκτυπο στην ψυχολογία παιδιών και ενηλίκων βελτιώνοντας αισθητά την αυτοεκτίμησή τους.

(+30) 210 572 0700
contact@tsakonis.gr
Παναγή Τσαλδάρη 9

& Πινδάρου,

3 121 34 Περιστέρι, Αθήνα

Δευτέρα – Παρασκευή

10 π.μ – 6 μ.μ