Μειωτική Στήθους

Μειωτική Στήθους

Μειωτική Στήθους

Μεγαλομαστία ονομάζεται η υπερβολική διόγκωση του μεγέθους των μαστών, οι υπερτροφικοί μαστοί. Η αίτια είναι συνήθως ορμονική, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε παχυσαρκία.

Γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος, αντιμετωπίζουν εμφανισιακά προβλήματα, αλλά παρουσιάζουν και παθολογικά συμπτώματα, λόγω του μεγέθους και του βάρους του στήθους, πόνο στους ώμους και στον αυχένα, που συνδέονται με συχνές κεφαλαλγίες, λόγω της μη σωστής στάσης που λαμβάνει το σώμα από το βάρος των μαστών.

Πρόκειται για μία επέμβαση που πραγματοποιείται σε όλες τις ηλικίες με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η λογική της επέμβασης είναι να μειωθεί το μεγέθους του μαστού, αφαιρώντας λίπος, μαζικό αδένα και δέρμα, μειώνοντας ταυτόχρονα και το μέγεθος της θηλαίας άλω, αλλά και μεταφέροντας τη θηλή σε υψηλότερη θέση.

Πριν από κάθε μείζονα επέμβαση στο μαστό, θα πρέπει να γίνεται απαραίτητα μαστογραφικός έλεγχος ή υπερηχογράφημα μαστών, ανάλογα με την ηλικία, το ιστορικό και το αποτέλεσμα της κλινικής εξέτασης.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί 2-3 ώρες.
Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί εξατομικεύεται ανάλογα με την ασθενή. Η αισθητική βελτίωση και η μείωση των μετεγχειρητικών ουλών έχουν εξελιχθεί στις επεμβάσεις μείωσης στήθους. Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται μία τομή γύρω από τη θηλή, μία δεύτερη τομή που κατεβαίνει κάθετα από τη θηλή προς την πτυχή κάτω από το μαστό και μία οριζόντια τομή ακριβώς στην υπομάστιο πτυχή, σχηματίζοντας ένα ανάποδο «Τ».

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως εσωτερικά και απορροφήσιμα, ενώ τοποθετούνται και δύο λεπτές παροχετεύσεις για την πρόληψη δημιουργίας αιματώματος, οι οποίες και συνηθέστατα αφαιρούνται την επομένη του χειρουργείου. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για να επιτευχθεί η ομαλότητα και συμμετρία.

Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι συνήθως 1 ημέρα.

(+30) 210 572 0700
contact@tsakonis.gr
Παναγή Τσαλδάρη 9

& Πινδάρου,

3 121 34 Περιστέρι, Αθήνα

Δευτέρα – Παρασκευή

10 π.μ – 6 μ.μ