Λιποαναρρόφηση

 Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση ονομάζεται η χειρουργική μέθοδος αφαίρεσης τοπικού πάχους (λιποκυττάρων) από κάποια περιοχή του σώματος.

Σκοπός είναι να ανασχηματιστεί η περιοχή κάτω από το σαγόνι, τους μηρούς, τους γλουτούς, τα γόνατα μέχρι τις γάμπες και τους αστραγάλους. Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής σε όλο τον κόσμο.

Η φήμη της λιποαναρρόφησης οφείλεται στο εξαιρετικό της αποτέλεσμα και στην απουσία μετεγχειρητικών ουλών.

Δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος, ούτε μέθοδος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Με τη λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του τοπικού πάχους, ενώ η διατήρηση του σωματικού βάρους εξασφαλίζεται με τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

Η λιπογλυπτική, είναι ο συνδυασμός λιποαναρρόφησης με ταυτόχρονη αυτομεταμόσχευση λίπους.

Η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική, εφαρμόζονται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Με την λιποαναρρόφηση επιτυγχάνεται η αφαίρεση του εντοπισμένου λίπους από ορισμένες περιοχές του σώματος, αλλαγή του περιγράμματος του σώματος, προσκόλληση του δέρματος στους υποκείμενους ιστούς υπό ορισμένες προϋποθέσεις (π.χ. διπλοσάγονο), αφαίρεση λιπωμάτων, διόρθωση ασυμμετρίας του σώματος και βελτίωση λεμφοιδήματος κάτω άκρων.

Η ποσότητα λίπους που απομακρύνεται από τις περιοχές της λιποαναρρόφησης δεν είναι μόνο αυτή που αφαιρείται κατά την επέμβαση. Διπλάσια σχεδόν ποσότητα κατεστραμμένων λιποκυττάρων απορροφάται επιπλέον από τον οργανισμό κατά τους επόμενους 3-5 μήνες.
Λιποαναρρόφηση δεν μπορεί να διενεργηθεί σε όλες τις περιοχές του σώματος. Τα πιο συχνά σημεία της συγκέντρωσης λίπους είναι: πιγούνι, πλάτη, κοιλιά, μηροί, γόνατα, γλουτοί, ώμοι, γάμπες.

Για αυτό το λόγο, μετά από ιατρική εξέταση, η λιπαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις όπως ανόρθωση λαιμού και προσώπου, κοιλιοπλαστική, βραχιονοπλαστική, ανόρθωση των μοιρών και γλουτών.

(+30) 210 572 0700
contact@tsakonis.gr
Παναγή Τσαλδάρη 9

& Πινδάρου,

3 121 34 Περιστέρι, Αθήνα

Δευτέρα – Παρασκευή

10 π.μ – 6 μ.μ