Γυναικομαστία

Γυναικομαστία

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία είναι η διόγκωση του μαζικού αδένα και του περιμαστικού λίπους στους άνδρες. Πρόκειται για την πιο συχνή διαταραχή του ανδρικού μαστού.

Η εμφάνιση της γυναικομαστίας σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ηλικία.

Στη βρεφική ηλικία και στην ήβη απαντά σε μεγάλη συχνότητα, ενώ στην παιδική ηλικία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Συνήθως αποτελεί το σύμπτωμα ενδοκρινολογικών νοσημάτων, μπορεί όμως να οφείλεται και σε παρενέργεια φαρμάκων ή τοξικών ουσιών.

Η επέμβαση κατά της γυναικομαστίας συνίσταται στη μείωση του υπερτροφικού  ανδρικού μαστού με λιποαναρρόφηση και στην αφαίρεση της περίσσειας του μαζικού αδένα μέσω μιας μικροσκοπικής τομής στη θηλαία άλω. Εάν πρόκειται για μεγαλύτερου βαθμού γυναικομαστία, συνήθως χρειάζεται και αφαίρεση δέρματος, αλλά και πάλι οι τομές είναι σχεδόν αδιόρατες, διότι περιορίζονται γύρω από τη θηλαία άλω.

 

Η χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας επαναφέρει την ομαλότητα του περιγράμματος του στήθους και διορθώνει, ταυτόχρονα, την εμφάνιση της θηλής ή της θηλαίας άλω.

Η απαλλαγή από τα αρνητικά συναισθήματα, η αρρενωπότερη εμφάνιση, η βελτίωση της συνολικής εικόνας του ανδρικού σώματος αλλά και της ποιότητας ζωής που χαρίζει η επέμβαση κατά της γυναικομαστίας, την αναδεικνύουν σε ιδιαίτερα δημοφιλή.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1-2 ώρες, πραγματοποιείται με τη χρήση γενικής αναισθησίας και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια ημέρα. Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 3-7 ημέρες, σε πλήρη δραστηριότητα και στο γυμναστήριο σε 2-3 εβδομάδες, ενώ η πλήρης ανάνηψη από το οίδημα επέρχεται σε 1 μήνα.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας είναι μόνιμα και έχουν σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σας.

(+30) 210 572 0700
contact@tsakonis.gr
Παναγή Τσαλδάρη 9

& Πινδάρου,

3 121 34 Περιστέρι, Αθήνα

Δευτέρα – Παρασκευή

10 π.μ – 6 μ.μ