Διόρθωση Ουλών Ακμής

Διόρθωση Ουλών Ακμής

Διόρθωση Ουλών Ακμής

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που εμφανίζεται συνήθως κατά την εφηβεία στο πρόσωπο, την πλάτη ή και το στήθος. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες και άντρες που δεν είχαν προβλήματα κατά το παρελθόν.

Ορμονικές διαταραχές, κακή διατροφή αλλά και το στρες είναι παράγοντες που προκαλούν την ακμή. Οι ουλές ακμής είναι αποτέλεσμα λύσης και διακοπής της συνέχειας της επιδερμίδας που οδηγεί σε αποκάλυψη του χορίου του δέρματος.

Ο πόρος διογκώνεται, προκαλώντας ρήγμα στο τοίχωμα του θυλακίου. Εάν η ρήξη εμφανιστεί κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, η βλάβη είναι συνήθως ήπια και η επούλωση γρήγορη. Πιο σοβαρές βλάβες προκύπτουν όταν υπάρχει βαθιά ρήξη στο τοίχωμα του θύλακα, οι μολυσμένοι παράγοντες διαρρέουν μέσα στο χόριο και καταστρέφουν τον υγιή ιστό του δέρματος.

Τις ουλές ακμής μπορούμε να τις διακρίνουμε σε δύο ομάδες: στην πρώτη περίπτωση η εμφάνιση των ουλών χαρακτηρίζεται από αυξημένο σχηματισμό ιστού ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι ουλές σχηματίζονται από απώλεια ιστού.

Οι ουλές που δημιουργούνται από αύξηση ιστού ονομάζονται υπερτροφικές ή χηλοειδείς ουλές και οφείλονται στην εναπόθεση της βασικής δομικής ουσίας του δέρματος που είναι το κολλαγόνο. Η εικόνα τον υπερτροφικών ουλών χαρακτηρίζεται απο μάζα ινώδη ιστού ο οποίος προεξέχει και έχει ο ίδιος λεία επιφάνεια.

Οι ουλές που οφείλονται σε απώλεια ιστού είναι οι διάσπαρτες κηλιδωτές καθώς και οι ατροφικές ουλές.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η θεραπεία των ουλών γίνεται με τη χρήση υπερπαλμικού laser CO₂. Η χρήση της ακτίνας laser συμβάλλει σημαντικά στη διόρθωση των ουλών καθώς και στην επούλωσή τους, ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη και επιτυγχάνοντας συνήθως άριστο αισθητικό αποτέλεσμα

To λέιζερ είναι πολύ αποτελεσματικό για την απομάκρυνση των ουλών ακμής. Το λέιζερ χρησιμοποιεί υψηλής ενέργειας δέσμη φωτός για να στοχεύονται συγκεκριμένες δομές του δέρματος. Το CO2 και Erb: YAG (Pixel ®) λέιζερ καταστρέφει την επιδερμίδα και την επιφάνεια της ακμής. Δίνει μια ομαλή και βελτιωμένη εμφάνιση, καταστρέφοντας τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος και η τεχνική αυτή είναι γνωστή ως αφαιρετική τεχνική.

(+30) 210 572 0700
contact@tsakonis.gr
Παναγή Τσαλδάρη 9

& Πινδάρου,

3 121 34 Περιστέρι, Αθήνα

Δευτέρα – Παρασκευή

10 π.μ – 6 μ.μ