Βλεφαροπλαστική

 Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην αισθητική του προσώπου και συμβάλλει στην βελτίωση της εμφάνισης των άνω και κάτω βλεφάρων.

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα το κουρασμένο και λυπημένο βλέμμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν κάποιον/α στον πλαστικό χειρουργό.

Η επιδερμίδα γύρω από τα βλέφαρα είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη για αυτό και άλλωστε και με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται συμπτώματα που επιβαρύνουν την περιοχή, όπως χαλάρωση του οφθαλμικού μυός και προβολή του περικογχικού λίπους. Αυτά συνήθως έχουν σαν αποτέλεσμα την χαλάρωση, τις σακούλες, καθώς και τις ρυτίδες στην περιοφθάλμια περιοχή.

Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι μια από τις πιο δημοφιλής επεμβάσεις ενάντια στην γήρανση που γίνεται από γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας. Είναι μια επέμβαση για την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και του λίπους από τα βλέφαρά σας και για τη σύσφιξη του δέρματος και των μαλακών ιστών γύρω από τα μάτια σας.

 

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο. Οι τομές γίνονται κατά μήκος των βλεφάρων σε μέρη: φυσικές πτυχές των άνω βλεφάρων για βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων και ακριβώς κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων στα κάτω βλέφαρα για βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου. Σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται η αφαίρεση του περιττού δέρματος από τα βλέφαρα χρησιμοποιώντας νυστέρι ή laser.

H ανάρρωση ολοκληρώνεται μέσα σε 4 ημέρες περίπου, όπου αφαιρούνται και τα ράμματα. Ο ασθενής μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να επιστρέψει στην εργασία του μετά από τρεις- τέσσερις ημέρες. Η ανάρρωση δεν είναι επίπονη για την/τον ασθενή, ενώ μετά την επέμβαση υπάρχει ένα πρήξιμο το οποίο σταδιακά υποχωρεί με την χρήση της κατάλληλης θεραπείας.

(+30) 210 572 0700
contact@tsakonis.gr
Παναγή Τσαλδάρη 9

& Πινδάρου,

3 121 34 Περιστέρι, Αθήνα

Δευτέρα – Παρασκευή

10 π.μ – 6 μ.μ