Ανόρθωση Στήθους

 Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση Στήθους

Το δέρμα στο στήθος καταπονείται περισσότερο από ό,τι σε άλλες περιοχές του σώματος. Για πολλούς λόγους, είτε οφείλεται σε βαρύ ιστό του μαστού ή στην ηλικία, στις αυξομειώσεις βάρους και στην εγκυμοσύνη το δέρμα του στήθους μπορεί να χαλαρώσει και να χάσει το σχήμα του.

Η ανόρθωση στήθους βοηθά στο να αποκτήσει ο μαστός μία πιο σφριγηλή σύσταση, καθώς και πιο κωνικό σχήμα, χωρίς να επηρεαστεί ο όγκος του. Πρόκειται για μία διαδικασία τελείως διαφορετική από αυτή της αύξησης στήθους, παρότι πολλά άτομα συγχέουν τις δύο αυτές πλαστικές επεμβάσεις

Η ανόρθωση στήθους αποσκοπεί στο να μεταφερθεί η θηλή πιο ψηλά, στην αρχική της θέση, να αφαιρεθεί το  δέρμα και να μαζευτεί ο μαστός σε μία υψηλότερη θέση και να γίνει μία ανακατανομή του αδένα, έτσι ώστε αυτός να σταθεί ανορθωμένος.
Όταν αφαιρεθεί το μέρος του χαλαρωμένου δέρματος, εκείνο που απομένει είναι πιο σφιχτό και έχει δυνατότητα να κρατήσει το μαστό στην νέα του θέση.

Προκειμένου να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται κάποιες τομές στον μαστό. Η έκταση των τομών αυτών εξαρτάται από το βαθμό χαλάρωσης. Οι τομές αυτές θα αφήσουν κάποια σημάδια πάνω στο μαστό, τα οποία θα είναι περισσότερο ή λιγότερο ή σχεδόν καθόλου εμφανή, ανάλογα με την επουλωτική ικανότητα του δέρματος.

Συνήθως δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική, σπανίως συνιστάται ένα βράδυ παραμονής, ενώ μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας σε 5 – 7 μέρες .

Τα αποτελέσματα της επέμβασης ανόρθωσης μαστών είναι ορατά αμέσως μετά το χειρουργείο. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα υποχωρεί το μετεγχειρητικό οίδημα και οι γραμμές της τομής θα ξεθωριάζουν, το σχήμα και η θέση των μαστών θα συνεχίζει να αποκαθίσταται. Τα τελικά αποτελέσματα και η ικανοποίηση από την επέμβαση συνήθως έρχονται σε διάστημα κάποιων μηνών μετά την επέμβαση.

Η ανόρθωση μαστών είναι προτιμότερο να πραγματοποιηθεί μετά την τεκνοποίηση.

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στους μαστούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού συνήθως επηρεάζουν την εμφάνισή τους και μπορεί να μειώσουν τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, η αυξομείωση του βάρους από την εγκυμοσύνη και η μεγάλη απώλεια κιλών μετά την ολοκλήρωσή της μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την εμφάνιση των μαστών.

Εν κατακλείδι δεν πρέπει να υπερεκτιμήσετε τους κινδύνους μιας  ανόρθωσης μαστών αλλά απλά να συνειδητοποιήσετε ότι είναι μέσα στα πλαίσια μια χειρουργικής επέμβασης σχετικά απλής που μπορεί όμως να έχει και επιπλοκές.

(+30) 210 572 0700
contact@tsakonis.gr
Παναγή Τσαλδάρη 9

& Πινδάρου,

3 121 34 Περιστέρι, Αθήνα

Δευτέρα – Παρασκευή

10 π.μ – 6 μ.μ